ProduktPriser
Slik tjener du penger på bolig

Videoguide: Slik gjør du et GODT boligkjøp

Å kjøpe bolig kan være en stor beslutning, spesielt når du vurderer flere alternativer og planlegger oppussing. I denne bloggen viser jeg deg hvordan jeg bruker Solgt.no til å vurdere om fire ulike boliger er gode kjøp. Jeg går også gjennom hvordan jeg estimerer oppussingskostnader og hvilke tiltak jeg ville gjennomført i de konkrete casene. I tillegg deler jeg mitt Excel-ark for hvordan jeg administrerer oppussingsprosjekter og kostnader. Les videre for en detaljert gjennomgang av prosessen.

LEST PÅ 5 MINUTTER · 25. JUNI 2024

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

Steg 1: Bruk Solgt.no Verdianalytiker

Solgt.no er en fantastisk ressurs for alle som vurderer å kjøpe bolig. Med tilgang til omfattende data, inkludert sammenlignbare utleieobjekter, yield estimater og utleieestimater, kan du få et solid grunnlag for å vurdere om en bolig er et godt kjøp. Her er hvordan jeg brukte Solgt.no i mine vurderinger:

  • Sammenligning av tilsvarende solgte boliger: Jeg sammenligner prisantydningen på de fire boligene med tilsvarende boliger som nylig er solgt i området. Dette gir meg en indikasjon på om prisantydningen er realistisk og eventuell oppside.
  • Standardvurdering gjennom bilder: Ved å se gjennom bildene av sammenlignbare boliger, vurderer jeg hvilken standard de er i og hva de ble solgt for. Dette hjelper meg med å forstå hva som kreves for å oppnå en tilsvarende pris.
  • Planløsning: Jeg studerer nøye plantegningene til de sammenlignbare boligene for å identifisere muligheter for å forbedre planløsningen i boligen jeg vurderer. Dette inkluderer å se etter muligheter for å flytte kjøkkenet eller endre rominndelingen for å øke verdien.

Steg 2: Estimere oppussingskostnader

Oppussing kan være en stor del av boligkjøpsprosessen, og det er viktig å ha en klar forståelse av kostnadene involvert. I videoen går jeg gjennom hvordan jeg estimerer oppussingskostnader for hver av de fire boligene:

  • Gjennomgang av bilder: Jeg begynner med å se gjennom bilder av tilsvarende boliger solgt og boligen vi vurderer for å identifisere nødvendige oppgraderinger.
  • Kostnadsestimering: Ved hjelp av data fra Solgt.no og erfaring, estimerer jeg kostnadene for materialer, arbeidskraft og eventuelle uforutsette utgifter.
  • Prioritering av tiltak: Jeg prioriterer tiltak basert på hva som vil gi best avkastning, inkludert nødvendige reparasjoner, estetiske oppgraderinger og forbedring av planløsing.
  • Triks og tips for å spare penger: Jeg deler mine beste triks og tips for å spare penger under oppussingen, som for eksempel hvor du kan kjøpe rimelige men kvalitetsmaterialer og hvordan du kan utføre enkelte oppgaver selv.

Steg 3: Planlegging og administrasjon av oppussingsprosjekter

God planlegging og administrasjon er nøkkelen til et vellykket oppussingsprosjekt. I videoen viser jeg frem mitt Excel-ark, som er et uvurderlig verktøy for å holde oversikt over prosjekter og kostnader:

  • Prosjektplan: Jeg lager en detaljert prosjektplan som inkluderer tidslinjer, delmål og ansvarlige for hver oppgave.
  • Budsjettstyring: Excel-arket hjelper meg med å følge med på budsjettet, spore utgifter og sikre at prosjektet holder seg innenfor de økonomiske rammene.
  • Fremdriftsrapportering: Jeg bruker arket til å rapportere fremdrift og identifisere eventuelle forsinkelser eller budsjettoverskridelser tidlig, slik at jeg kan ta nødvendige tiltak.

Konklusjon

Å bruke Solgt.no for å vurdere boligkjøp gir deg en betydelig fordel i markedet. Med tilgang til detaljerte markedsdata, sammenlignbare boliger som er solgt og 3 ulike verdivurderingsmodeller, kan du ta informerte beslutninger og sikre deg et sikkert boligkjøp. Enten du er en erfaren investor eller kjøper din første bolig, vil de verktøyene og metodene jeg deler i videoen og denne bloggen hjelpe deg med å lykkes.

Se videoen nå for en fullstendig gjennomgang og praktiske tips om hvordan du kan bruke Solgt.no for å gjøre smartere boligkjøp og oppussing!

Husk å abonnere på vår YouTube-kanal for flere tips og guider om boligkjøp, utleie og oppussing!

Ny til Solgt.no? Her er en introduksjonsvideo som viser hvordan tjenesten fungerer:

Videoguide: Verdivurdering av bolig

Unngå bolig bomkjøp

Sjekk hva naboen ble solgt for

Hvordan Solgt.no sitt verdiestimat fungerer

Nøkkelord

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

    Jan er daglig leder i Solgt.no og har kjøpt og solgt over 100 boliger. Med lang erfaring fra eiendomsbransjen er han engasjert i å gjøre bolighandelen tryggere og enklere for alle. Hans ekspertise og dedikasjon sikrer at kunder får de beste rådene og innsikten i markedet gjennom Solgt.no's eiendomsanalyseverktøy.

Sist oppdatert: 8. august 2024

Blogg

© 2024 Solgt.no AS — Org. nr. 923 401 032