ProduktPriser

Hvordan bruke sammenlignbare boliger til å finne boligverdi?

Å bruke sammenlignbare boliger, ofte kalt "comps", er en effektiv metode for å verdivurdere din bolig. På Solgt.no kan du enkelt finne og bruke slike data for å få en nøyaktig vurdering av boligen din.

LEST PÅ 2 MINUTTER · 2. AUGUST 2024

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

Hva er sammenlignbare boliger?

Sammenlignbare boliger er nylig solgte boliger som ligner din egen i størrelse, beliggenhet, alder og standard. Disse boligsalgene gir en pekepinn på hva markedet er villig til å betale for en bolig som din.

Slik bruker du sammenlignbare boliger

  1. Finn lignende boliger: På Solgt.no kan du søke etter boliger som nylig er solgt i ditt område. Bruk filtrene for å finne boliger med tilsvarende størrelse, antall soverom, bad, og andre relevante egenskaper.
  2. Analyser salgsprisene: Sammenlign prisene på disse boligene for å få en idé om hva din bolig kan være verdt. Se på salgspris per kvadratmeter som en nøkkelfaktor.
  3. Juster for forskjeller: Selv små forskjeller som et ekstra soverom, nyoppusset kjøkken eller bad kan påvirke verdien. Solgt.no justerer verdiestimatet basert på standarden på bad og kjøkken, som vurderes på en skala fra 1-10.

Eksempel på sammenlignbare boligsalg

Her er et eksempel på sammenlignbare boligsalg i Sandakerveien, Oslo:

AdresseSolgtSalgspris (ekskl. fellesgjeld)BRASovEtgByggeår
Sandakerveien 50d25.05.20245,070,000 kr59 m²121947
Sandakerveien 46b23.04.20245,250,000 kr60 m²131950
Sandakerveien 48b28.02.20245,100,000 kr56 m²131947

Justering for standard

Solgt.no er unike i Norge med å tilby justeringer basert på standarden på bad og kjøkken. Ved å justere disse parametrene, kan du få et mer nøyaktig verdiestimat. Du kan også velge å se sammenlignbare boliger med lav, middels eller høy standard gjennom vår utvalg meny, slik at du kan fokusere på det som er mest relevant for din bolig.

Konklusjon

Å bruke sammenlignbare boligsalg er en kritisk del av verdivurderingsprosessen. På Solgt.no kan du dra nytte av avanserte verktøy og omfattende data for å få en nøyaktig vurdering av din bolig. Enten du vurderer å selge eller bare er nysgjerrig på verdien, gir vi deg verktøyene du trenger for å ta informerte beslutninger.

Besøk Solgt.no for å prøve vår tjeneste og se verdiestimatet for din bolig i dag!

Videoguide: Slik gjør du et GODT boligkjøp

Videoguide: Verdivurdering av bolig

Unngå bolig bomkjøp

Sjekk hva naboen ble solgt for

Nøkkelord

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

    Jan er daglig leder i Solgt.no og har kjøpt og solgt over 100 boliger. Med lang erfaring fra eiendomsbransjen er han engasjert i å gjøre bolighandelen tryggere og enklere for alle. Hans ekspertise og dedikasjon sikrer at kunder får de beste rådene og innsikten i markedet gjennom Solgt.no's eiendomsanalyseverktøy.

Sist oppdatert: 22. august 2024

Blogg

© 2024 Solgt.no AS — Org. nr. 923 401 032