ProduktPriser
Verdiestimat verdianalytiker

Hvordan Solgt.no sitt verdiestimat fungerer

Solgt.no har utviklet et avansert verdivurderingsverktøy for boliger i Norge, som kombinerer flere faktorer for å gi et nøyaktig verdiestimat. Vår modell ligner på de beste automatiserte verdivurderingsmodellene (AVMs) brukt av ledende selskaper.

LEST PÅ 5 MINUTTER · 2. AUGUST 2024

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

Hva er verdiestimatet?

Verdiestimatet for bolig på Solgt.no er et datagenerert estimat av markedsverdien til boliger. Estimatet beregnes for nesten alle boliger i Norge, ved bruk av en egenutviklet formel. Verdiestimatet beregnes blant annet basert på fysiske egenskaper ved boligen, offentlige boligdata, markedsforhold og data generert av Solgt.no.

Hvor treffsikkert er verdiestimatet?

Treffsikkerheten til verdiestimatet på Solgt.no avhenger av mengden data tilgjengelig for boligen og det aktuelle området. Områder med rikelig informasjon om boligene – som omsetningshistorikk, størrelser, antall soverom osv. – vil generelt sett ha høyere treffsikkerhet. For hver bolig vises også en antatt treffsikkerhet for estimatet. Denne treffsikkerheten gir en indikasjon på hvor godt datagrunnlaget er for boligen når estimatet ble utarbeidet. Jo høyere treffsikkerheten er, jo større forventning kan man ha til at estimatet treffer godt på boligens reelle markedsverdi.

Hvordan beregnes verdiestimatet?

Verdiestimatet på Solgt.no beregnes ved hjelp av avanserte statistikk- og maskinlæringsmodeller som analyserer hundrevis av datapunkter for hver enkelt bolig. Beregningen inkluderer data fra offentlige registre, sanntidsinformasjon fra annonseplattformer og meglerhus, samt informasjon som boligeiere har oppgitt om sin bolig direkte på Solgt.no. Faktorer som påvirker verdiestimatet inkluderer:

  • Boligegenskaper: Antall kvadratmeter, plassering, antall bad og soverom, standard osv.
  • Markedsdata: Prisantydning, beskrivelse av boligen, sammenlignbare boliger, antall dager på markedet osv.
  • Historiske data: Tidligere salg, offentlig tilgjengelig informasjon osv.
  • Markedstrender: Sesongmessige endringer i etterspørselen osv.

Data og nøyaktighet

Vår tilnærming starter med omfattende datainnsamling. Vi samler inn og normaliserer historiske salgsdata, eiendomsopplysninger, og markedsdata. Dette inkluderer informasjon om boligens størrelse, etasje, byggeår, og standard. Spesielt legger vi stor vekt på standarden på bad og kjøkken, som vurderes på en skala fra 1-10. Dette gir en mer presis vurdering av boligens verdi.

Sammenlignbare boligsalg

For å finne nøyaktige verdiestimater er sammenlignbare boligsalg i nabolaget essensielt. Vi analyserer nylige salg av lignende boliger, tar hensyn til boligens unike egenskaper, og justerer for standard og oppgraderinger. Dette gir en realistisk vurdering av hva boligen din er verdt i dagens marked.

Brukerjusteringer

Brukere kan selv justere estimatene ved å endre standarden på bad og kjøkken. Dette gjør det mulig å få oppdaterte verdiestimater basert på potensielle oppgraderinger. Du kan også laste inn ulike lister med sammenlignbare boligsalg, enten med lav, middels eller høy standard, for å se hvordan disse påvirker verdien.

Teknologisk innovasjon

Solgt.no er først i Norge til å tilby en slik detaljert verdivurderingsmodell. Vi benytter maskinlæring for kontinuerlig å forbedre våre estimater, og sikrer at vår modell er rettferdig og nøyaktig. Vår plattform gir brukerne enkel tilgang til data, slik at du kan ta informerte beslutninger om kjøp og salg av bolig.

Solgt.no sitt verdiestimat er et kraftig verktøy som gir deg nøyaktige og pålitelige vurderinger, tilsvarende det eiendomsmeglere og eiendomsinvestorer bruker.

Er verdiestimatet en verdivurdering/e-takst?

Nei, verdiestimatet på Solgt.no er ikke en verdivurdering eller e-takst og kan som regel ikke brukes i stedet for disse. Verdiestimatet er et datagenerert estimat av markedsverdien til en bolig, basert på tilgjengelige data. Vi oppfordrer kjøpere, selgere og boligeiere til å bruke verdiestimatet som et uavhengig utgangspunkt, som kan suppleres med annen informasjon om boligen, slik som en verdivurdering fra en eiendomsmegler og markedsanalyse av sammenlignbare boliger.

Forandres noen gang algoritmene bak verdiestimatet?

Ja, i Solgt.no jobber et sterkt fagmiljø innen matematikk og data science for å forbedre verdiestimatet og våre andre produkter. Vårt team av prisvinnende data scientists jobber daglig for å forbedre algoritmene. Gjennom verdiestimatets levetid har vi lansert flere store oppdateringer og kontinuerlige forbedringer for å sikre at estimatet er så nøyaktig som mulig.

For mer informasjon om hvordan vår teknologi fungerer, besøk Solgt.no.

Lære mer?

Videoguide: Slik gjør du et GODT boligkjøp

Videoguide: Verdivurdering av bolig

Unngå bolig bomkjøp

Sjekk hva naboen ble solgt for

Se solgte boliger i kart

Se solgte boliger

Nøkkelord

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

    Jan er daglig leder i Solgt.no og har kjøpt og solgt over 100 boliger. Med lang erfaring fra eiendomsbransjen er han engasjert i å gjøre bolighandelen tryggere og enklere for alle. Hans ekspertise og dedikasjon sikrer at kunder får de beste rådene og innsikten i markedet gjennom Solgt.no's eiendomsanalyseverktøy.

Sist oppdatert: 22. august 2024

Blogg

© 2024 Solgt.no AS — Org. nr. 923 401 032