ProduktPriser
bolig kjøp 10 vanlige feil

10 Vanlige Feil Folk Gjør Når De Kjøper Bolig – Unngå Dyre Overraskelser

Å kjøpe bolig er en stor investering, men mange boligkjøpere gjør vanlige feil som kan føre til ubehagelige overraskelser.

LEST PÅ 5 MINUTTER · 26. AUGUST 2024

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

Unngå disse feilene for å sikre deg en tryggere boligkjøpsprosess:

  1. Ikke sjekke boligens energiforbruk Mange overser å undersøke om boligen er energieffektiv. Gamle vinduer og dårlig isolasjon kan bety høyere strømregninger og større behov for oppgradering.
  2. Ikke sjekke tilstanden på det elektriske anlegget Feil på det elektriske anlegget kan være kostbart og farlig. Sørg for at selger har dokumentasjon på at anlegget er kontrollert og i god stand.
  3. Unngå å undersøke badet nøye Selv nye bad kan ha feil. Se etter dokumentasjon på utførelse og vær oppmerksom på eventuelle tegn til fukt eller mangler i konstruksjonen.
  4. Ignorere tilstanden på røranlegget Et gammelt røranlegg kan føre til lekkasjer og fuktskader. Sjekk alder på rørene og om varmtvannstanken trenger utskifting.
  5. Glemme å undersøke drenering og fuktsikring Fukt i kjelleren er et problem i mange eldre boliger. Lukt etter mugg og sjekk om dreneringen er tilstrekkelig.
  6. Ikke sjekke tilstand på yttervegger og tak Ytterkledning og taktekking er dyre å bytte ut. Spør hvor gammelt det er og sjekk for slitasje eller tegn til lekkasjer.
  7. Se forbi tilstanden på balkong og terrasse Vannansamling på balkonger kan føre til skader. Sjekk at beslag og nedløp fungerer som de skal.
  8. Ikke inspisere loftet grundig Sjekk for mugg eller sopp på loftet, spesielt rundt skorstein, vinduer og undertak. Dette kan indikere dårlig ventilasjon eller fuktskader.
  9. Overser ventilasjon og radonmålinger Dårlig ventilasjon kan føre til fuktskader. Sørg også for at radonmåling er gjort og at nivåene er innenfor det lovlige.
  10. Ikke sjekke prisnivået i nabolaget En vanlig feil er å ikke sammenligne prisnivået i nabolaget. Nettsteder som Solgt.no kan gi deg oversikt over hva sammenlignbare boliger har blitt solgt for, slik at du kan vurdere om du betaler riktig pris.

Ved å være oppmerksom på disse punktene og gjøre grundige undersøkelser, kan du unngå mange av de vanlige fellene boligkjøpere ofte går i.

Lære mer?

Videoguide: Slik gjør du et GODT boligkjøp

Videoguide: Verdivurdering av bolig

Unngå bolig bomkjøp

Sjekk hva naboen ble solgt for

Se solgte boliger i kart

Se solgte boliger

Nøkkelord

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

    Jan er daglig leder i Solgt.no og har kjøpt og solgt over 100 boliger. Med lang erfaring fra eiendomsbransjen er han engasjert i å gjøre bolighandelen tryggere og enklere for alle. Hans ekspertise og dedikasjon sikrer at kunder får de beste rådene og innsikten i markedet gjennom Solgt.no's eiendomsanalyseverktøy.

Sist oppdatert: 26. august 2024

Blogg

© 2024 Solgt.no AS — Org. nr. 923 401 032