ProduktPriser
stockfleths gate 36

Stockfleths Gate 36: Verdivurdering

Verdivurdering av oppussingsobjekt i Stockfleths Gate 36.

LEST PÅ 2 MINUTTER · 9. SEPTEMBER 2024

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

Hvordan Gjøre en Verdivurdering av Et Oppussingsobjekt – Et Case fra Stockfleths Gate 36, Sagene, Oslo

Når du vurderer å kjøpe et ppussingobjekt, kan det være utfordrende å sette en nøyaktig pris. Det er mange faktorer som spiller inn, som beliggenhet, standard, og potensialet for oppgradering. I dette innlegget skal jeg ta deg gjennom en konkret verdivurdering av et oppussingsobjekt i Stockfleths Gate 36, Sagene i Oslo, og vise hvordan du kan gjøre lignende vurderinger selv.

Objektet: Oppussingsleilighet på 47 kvm

Leiligheten ligger i andre etasje på Sagene og er 47 kvadratmeter stor med ett soverom. Den har en prisantydning på 3,7 millioner kroner. En viktig faktor her er at den ligger i et trafikkert område, nær Ring 2, noe som vil påvirke verdien.

Første Steg: Sjekk Nabolaget

Det første jeg alltid gjør er å undersøke hva lignende leiligheter har blitt solgt for i nærområdet. I dette tilfellet fant jeg en sammenlignbar leilighet på samme adresse, Stockflethsgate 36. Denne leiligheten ble solgt for 4,4 millioner kroner, en forskjell på 700 000 fra vårt objekt. Men hva forklarer denne prisforskjellen?

Sammenlign Standarden

Neste steg er å se nærmere på standarden. Leiligheten som ble solgt for 4,4 millioner hadde en høyere standard, spesielt når det gjelder badet, som var pusset opp. Vår leilighet trenger en oppgradering, men dette åpner også for potensialet til å øke verdien gjennom oppussing.

Oppussing: En Investering for Verdiforhøyelse

La oss si at vi bruker rundt 700 000 kroner på å pusse opp vår leilighet. Med riktige materialvalg og oppgraderinger kan vi faktisk løfte standarden til et høyere nivå enn leiligheten som ble solgt for 4,4 millioner. Dette inkluderer oppussing av badet, kjøkkenet og generelle forbedringer i interiøret.

Flere Salg for Bedre Grunnlag

Det er viktig å ikke basere vurderingen på kun ett salg. I dette tilfellet så vi også på andre leiligheter i området. Mange av dem ble solgt for høyere priser, men disse leilighetene lå i mindre trafikkerte områder. Dette viser hvordan beliggenhet, selv innenfor et lite område, kan ha en stor innvirkning på prisen. Vårt objekt ligger nær Ring 2, som er en sterkt trafikkert vei, noe som trekker kvadratmeterprisen ned.

Trafikkbelastningens Rolle

Beliggenheten til en bolig er en av de viktigste faktorene for verdivurdering. I dette tilfellet ligger leiligheten nær en hovedvei, noe som reduserer prisen sammenlignet med mer tilbaketrukne, rolige områder i Sagene. Når du vurderer oppussingsobjekter, er det derfor viktig å være realistisk om hvordan eksterne faktorer som trafikk kan påvirke verdien, både nå og etter oppussing.

Oppsummering: Hva Kan Du Lære av Dette?

Å gjøre en verdivurdering av et oppussingsobjekt krever grundig research og sammenligning med andre salg i området. I vårt case så vi at en lignende leilighet ble solgt for 700 000 kroner mer på grunn av høyere standard. Men ved å investere i oppussing kan du løfte verdien på ditt objekt betydelig, så lenge du tar hensyn til beliggenhet og markedet rundt deg.

Tips til Verdivurdering av Oppussingsobjekter:

  1. Sjekk flere sammenlignbare salg i nabolaget. Ikke baser deg på kun ett eksempel.
  2. Analyser standarden. Hvilke rom er oppgradert? Hva kan forbedres?
  3. Beregne kostnadene for oppussing. Hvor mye må du investere for å heve standarden?
  4. Vurder beliggenhet nøye. Eksterne faktorer som trafikk kan ha stor påvirkning på prisen.
  5. Tenk langsiktig. En god oppussing kan øke verdien på sikt, men vær realistisk med forventningene.

Dette caset fra Sagene viser at det kan være store muligheter for verdiforhøyelse gjennom målrettet oppussing, men det er viktig å ta alle faktorer i betraktning for å gjøre en nøyaktig vurdering. Lykke til med din neste oppussingsinvestering!

Nøkkelord

  • Jan Oftedal
    Jan Oftedal

    Daglig leder

    Jan er daglig leder i Solgt.no og har kjøpt og solgt over 100 boliger. Med lang erfaring fra eiendomsbransjen er han engasjert i å gjøre bolighandelen tryggere og enklere for alle. Hans ekspertise og dedikasjon sikrer at kunder får de beste rådene og innsikten i markedet gjennom Solgt.no's eiendomsanalyseverktøy.

Sist oppdatert: 9. september 2024

Blogg

© 2024 Solgt.no AS — Org. nr. 923 401 032